top of page
Afscheid organiseren
vragen.png

Wil je graag bij leven hardop nadenken over je afscheid of het afscheid van iemand die je liefhebt en weet je niet waar je moet beginnen? We kunnen een afspraak maken om je wensen te bespreken. Heb je alleen nog maar een vaag idee? Geen enkel probleem, samen komen we er wel uit. Ik kan concreet voor je uiteenzetten waar je mee te maken zal krijgen als je een afscheid gaat vormgeven en organiseren. 

down.png
Wat te doen als iemand overlijdt?

Belangrijkste in eerste instantie is dat er een arts gewaarschuwd wordt om de dood vast te stellen. Neem de tijd en ruimte die je nodig hebt op zo’n bijzonder moment als dit. Misschien wil je nog even samen zijn met je geliefde, of wil je zelf de verzorging doen? Of juist helemaal niet. Alles is goed, doe wat goed voelt.

 

Als je eraan toe bent, bel je me en bespreken we wat de volgende stappen worden. We kunnen samen verzorgen en de kleding aantrekken die gewenst is. Iemand kan thuisblijven, of worden overgebracht naar een uitvaartcentrum. Wie weet is er een atelier, tuinhuisje of andere locatie waar iemand graag was, ook hier kan iemand naartoe om te verblijven tot de dag van de uitvaart.

handholding.png
Invulling van het afscheid

Begraven? Cremeren? Kist? Mand? Wade? Aula? Thuis? Buiten? Een wandeling? Een locatie waar jullie bij leven graag kwamen? En hoe moet het dan met de muziek? En de kaart? Bitterballen? Cake?

 

Graag hoor ik jullie ideeën en wensen, en als je geen idee hebt dan help ik je die helder te krijgen. Vervolgens kun je mij inzetten om alles te regelen, of alleen het noodzakelijke of iets er tussenin.

money.png
Verzekering en kosten

De kosten van een uitvaart worden door meerdere factoren bepaald. Heel ruim genomen kan het zo tussen de 5.000 en 12.000 euro kosten. Ook als je een heel beperkt budget hebt, kan ik meedenken over de mogelijkheden voor een mooi afscheid. 

Heb je een verzekering? Je bent altijd vrij om te kiezen wie de uitvaart zal begeleiden. Ondanks dat de verzekeraar het misschien anders zal zeggen. Het kan wel zo zijn dat het financieel een gevolg heeft als je met een dienstenpakket verzekerd bent. Dit kan ik voor je uitzoeken en je hier over informeren zodat je zelf kan kiezen wat de beste keuze is jouw situatie.

Nogmaals, voor alles geldt: Zoek naar de manier van afscheid nemen die past bij degene die is overleden. Ik kan de uitvaart begeleiden of je benadert me voor tips, trucs, een luisterend oor, advies, you name it. Bel, app of mail me gerust.

bottom of page