top of page

Kennisgeving


Hoe ga je de mensen op de hoogte stellen van het overlijden? En wat zeg je precies in zo'n bericht?Goed, je hebt inmiddels uitgeplozen en bedacht waar en wanneer het afscheid zal plaatsvinden. Dan is het praktisch om degenen die je wil dat er ook bij zijn daarvan op de hoogte stellen. En los daarvan, een kaart, advertentie of mail is er natuurlijk in eerste instantie om mensen op de hoogte te stellen van het overlijden. In deze barre coronatijden, kun je misschien niet iedereen uitnodigen om er in het echt bij te zijn, maar wellicht kan dit wel via een livestream verbinding. Allemaal dingen om rekening mee te houden in de tekst van je uitnodiging. Ook kun je online een herinneringspagina openen en die op de kaart communiceren.


En dan zijn er natuurlijk een 1001 mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp, papiersoort, foto en ga zo maar door. Zet je er een sterke oneliner in, iets wat iemand altijd zei, of een mooi gedicht?


Ik zag eens een advertentie waarin stond:

Helaas dood. Voornaam Achternaam.

(uiteraard stond hier de naam van de persoon..)


Dat vond ik prachtig. Helemaal de strekking van de boodschap. Kinderen zeggen het ook vaak goed, zinnen als ‘lieve opa, jammer dat je dood bent’.


Want dat is het vaak, naast nog heel veel meer, jammer, heel erg jammer.


Tekst: Toon Tellegen I uit: ‘Misschien wisten zij alles’

Commenti


bottom of page