top of page

Wade of kist

Bij begraven denkt men meestal aan een kist. Maar er zijn meer mogelijkheden. Een mand of een wade bijvoorbeeld. Een wade is een doek. Je kunt deze kopen, maar je kunt ook moois uit je kast halen.


Laatst had de moeder van de overledene een soort patchworkdeken genaaid, met vakken erin, waar men brieven en andere herinneringen in kon stoppen.


Vroeger had ik een heel fijn dekbedovertrek. Het is pastelgroen, met kleine witte bloemetjes erop. Het was superzacht. Ik weet nog hoe het rook, het was echt pure troost als ik daar onder ging liggen. Mijn moeder heeft deze nog, die wil ik als wade. Je mag me er lekker in mijn nakie inwikkelen. Maar misschien wel met sokken aan. Hoewel, daar denk ik nog even over. En dan leg je me in een schaal van wilgentenen, daar lig je volgens mij wel comfortabel in.


Er zijn heel veel mooie kisten, manden en wademakers. Die zorgen dat het zo duurzaam als mogelijk wordt geproduceerd. De materialen zijn natuurlijk en zoveel mogelijk handgemaakt.


Je kunt natuurlijk ook zelf de kist maken, ook als je niet handig bent. Dan kan iemand je helpen. Maar alleen schilderen kan ook. Zelf helemaal beschilderen of inkleuren.


Comments


bottom of page